Forum GelderlandPraat, denk en doe mee
Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Alle Gelderlanders op de fiets!

Veel Gelderlanders gebruiken de fiets als dagelijks vervoermiddel. Om álle Gelderlanders op de fiets te krijgen, houden we de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’. Omdat wij ervan overtuigd zijn dat fietsen bijdraagt aan prettig wonen, werken, studeren en ontspannen. Deel je deze overtuiging ook?

De fiets is er voor iedereen

Fietsen is goed voor je gezondheid en je welzijn. Veel Gelderlanders groeien op met de fiets. Maar niet voor iedereen is de fiets een vanzelfsprekend dagelijks vervoermiddel. Die groep mensen willen we graag bereiken.  Mensen die geen fiets hebben, niet durven te fietsen of een andere reden hebben om niet te fietsen willen we een steuntje in de rug geven. Daarom roepen we jou op om samen met ons en met gemeenten en maatschappelijke organisaties, kansen te onderzoeken en ideeën te ontwikkelen.

Drie belangrijke doelgroepen

Er zijn drie belangrijke groepen mensen waar we onze aandacht op dit moment al op richten. Dat zijn kinderen, ouderen op e-bikes en nieuwe fietsers. Voor deze groepen lopen al projecten en deze willen we ondersteunen en verder uitrollen. Het zijn:

  • Het Kinderfietsenplan in samenwerking met de ANWB en GGD. Er zijn projecten gestart in Nijmegen, Apeldoorn en Arnhem. Samen met de gemeenten benaderen we (basis)scholen die we extra aandacht voor fietsen aanbieden.
  • Met behulp van de aanpak van Doortrappen gaan we in 2018 samen met gemeente Nunspeet en mogelijk twee andere Gelderse gemeenten aan de slag met mensen die wat ouder zijn en veilig op de e-bike willen blijven fietsen.
  • Nieuwe fietsers. In samenwerking met Vluchtelingenwerk en de gemeenten Rheden, Overbetuwe en Arnhem starten we fietsprojecten voor nieuwe Gelderlanders en geboren en getogen Gelderlanders die nooit fietsen.

Fietsen brengt mensen bij elkaar

Met de campagne ‘Heel Gelderland Fietst’ willen we mensen met elkaar in contact brengen. De fiets is bij uitstek een middel dat mensen met elkaar verbindt. De fiets levert leuke en bijzondere ontmoetingen op. Denk maar aan een fietsdocent die mensen weer leert fietsen. Of een moeder die het kinderfietsje waar haar kind te groot voor is doorgeeft aan een kind zonder fiets. Zo zijn er tal van mogelijkheden om, via de fiets, mensen met elkaar te verbinden. Wil je meedenken of heb je al ideeën, wij horen het graag.

0  reacties