Forum GelderlandPraat, denk en doe mee
Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Vacature commissaris van de Koning in Gelderland

‘Wordt u onze zeventiende commissaris van de Koning’, dat is de titel van de profielschets die Provinciale Staten hebben vastgesteld op 3 oktober 2018.

De voorzitter van de vertrouwenscommissie, Kees van Baak, overhandigde de profielschets aan minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties Kajsa Ollongren.

Solliciteren

De minister publiceert de vacature in de Staatscourant, Binnenlands Bestuur en VNG Magazine. Belangstellenden kunnen reageren tot en met 4 weken na datum van publicatie in de Staatscourant. Minister Ollongren doet de voorselectie en stelt de kandidaten voor aan de vertrouwenscommissie van Provinciale Staten.

Enquête

Gelderland wil per 1 februari 2019 een nieuwe commissaris die zich inzet voor een gezonde, veilige, schone, en welvarende provincie. In de periode 17 juli tot en met 20 augustus 2018 nodigden Provinciale Staten Gelderlanders uit om aan te geven wat zij belangrijk vonden aan de nieuwe commissaris van de Koning. Ruim 500 mensen gaven gehoor aan de oproep van de Staten. Zo gaven de meesten aan dat de nieuwe commissaris van de Koning een boegbeeld van de provincie moet zijn. Ook gaf het merendeel aan het belangrijk te vinden dat de nieuwe commissaris van de Koning een achtergrond in het openbaar bestuur heeft. Deze aspecten komen terug in de profielbeschrijving.

Lees hier de Profielschets van de commissaris van de Koning (PDF 8 MB)

2  reacties

Forum Gelderland 15-10-18 om 9:51

Hoi Sybrand,
Niemand wordt specifiek uitgenodigd. De vacature is open voor iedereen.

Sybrand Feenstra 12-10-18 om 21:48

Ik mag hopen dat er geen uitnodiging gaat naar Alexander Pechtold