Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Ook sociale woningbouw kan duurzaam

Ecologisch bouwen voor de sociale woningbouw is nieuw voor corporaties én huurders. Een goede voorbereiding helpt, zo leert een project in Nijmegen.

Ecologisch wonen, dat kan ook voor de smalle beurs, zo bewijst Strowijk Iewan, een uit hout, stro en leem ­opgetrokken wooncomplex langs de Waal, in een nieuwe woonwijk van Nijmegen-Lent. Dit eerste ecologische woonproject voor de sociale huursector, nu tweëenhalf jaar oud, inspireert huurgroepen, bouwers en woningcorporaties. 

Lees het hele artikel in trouw en kijk op Iewan Strowijk Nijmegen.

Reageer op ons forum!

2  reacties

Erwin Labijt 03-12-17 om 13:07

Geachte provincie bestuurders een lippendienst bewijzen aan duurzaam bouwen op de website is niet genoeg. Stop de noodzaak om klei en zand en grind te winnen door actie te ondernemen om ecologisch en duurzaam bouwen met hout en leem, hennep en stro echt vooruit te helpen. Vijfenveertig procent van het afval van Nederland is bouwafval. In ons land graven we voor beton voor de bouw jaarlijks een kuil van minstens vier bij vier kilometer en drie meter diep. Stop ermee dit te faciliteren en mogelijk te maken.

Irene Smolders 16-11-17 om 15:32

Dit is een heel leuk en goed woonproject inderdaad, ik fiets er weleens langs en vind het er gezellig uitzien. Maar dit lijkt mij ook een soort woongroep. Ik vind dat ook 'gewone' sociale huurwoningen de mogelijkheid moeten krijgen om zonnepanelen op het dak te krijgen en dergelijke. Voor zover ik weet is dat nu alleen voor mensen met koopwoningen mogelijk, terwijl juist sociaal huurders de kostenbesparing goed kunnen gebruiken.