Forum GelderlandPraat, denk en doe mee
Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Bepaal jij of Koning Willem Alexander wie de nieuwe Gelderse commissaris van de Koning wordt?

In de Grondwet staat dat de burgemeester en de commissaris van de Koning bij Koninklijk Besluit benoemd worden. Sinds januari 2018 geldt dit niet meer. Door deze wijziging vallen benoemingen onder de gewone wet. Koning Willem Alexander hoeft er dan niet meer aan te pas komen. Daardoor is de weg vrij voor een gekozen commissaris van Koning of burgemeester.
Wat wil jij? Vind jij dat burgers de commissaris van de Koning moeten kiezen of laat je dat toch liever aan de koning over? Want ja, koning hoort het laatste woord te hebben. Misschien vind je juist dat bij keuze mensen zich eerder interesseren voor iets. Hierdoor raken velen meer betrokken bij de provincie Gelderland.

 

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Jan te Molder 01-05-18 om 18:39

Ik, dus ook jij, bepaalt de naam van de nieuwe Commissaris niet. maar de Koning ook niet. De Koning zal de voordracht van de partijen binnen GS volgen en de benoeming officieel maken door zijn handtekening. Laten we alsjeblieft niet de weg inslaan van de gekozen Commissaris. Diegenen die het beste de media kunnen bespelen kunnen dan hun persoon naar voren schuiven. Dat wordt dan de winst van het simplisme van het populisme.