Forum GelderlandPraat, denk en doe mee
Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Gelderland, dé wietprovincie van Nederland?!

Dit herken je vast wel. Als iets niet mag, dan wil je het juist wél. De meeste leden van de Tweede Kamer vinden dat ook. Daarom zeiden ze ja tegen het idee de wietteelt niet meer te verbieden, maar toe te staan. Enkele Statenleden zijn het hiermee eens. Het liefst zouden ze Gelderland dé wietprovincie van Nederland maken. Zij zeggen dat de provincie telers en universiteiten bij elkaar kan brengen om een belangrijke rol te hebben in kennis over cannabis. En je lost er andere problemen mee op. Lege gebouwen kun je gebruiken voor wietteelt.
Andere Statenleden vinden dat wiet een drug is die verslavend werkt. Als je het regelmatig gebruikt tast wiet je hersenen aan en dan kun je niet meer goed denken. Huiswerk maken en werken lukt dan ook niet meer. Ze vinden dat de overheid burgers moet beschermen tegen verkeerde dingen. Wat vind jij? Ben jij voor of tegen het legaliseren van wiet?

 

4  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

CannaKing 25-04-18 om 19:25

Feit: cannabis is een zeer veelzijdige plant die de aarde kan redden, als bouwstof, voedingsstof, brandstof en als medicijn. De enige reden waarom het zo gecriminaliseerd is, is omdat de machtige multinational Dupont in de jaren '30 haar patent op het maken van plastics uit minerale oliën wilde veiligstellen.
Tegenwoordig zijn er genoeg wetenschappelijke studies die aantonen dat cannabis de groei van bepaalde typen kankercellen enorm kan remmen. Maar ook hier speelt BigPharma weer een grote rol in het bestoken van overheden met informatie over hoe 'gevaarlijk' deze plant is.
Benieuwd naar de mogelijkheden van hennep? https://petities.nl/petitions/haal-cannabis-uit-het-strafrecht-voor-een-duurzame-toekomst?locale=en

piet span 01-05-18 om 19:51

' Ben voor het legaliseren van wiet! Het heeft een "helende" werking en verzacht de pijn bij chronische ziektes, zoals bijvoorbeeld reuma/ artrose. Meerder mensen met bepaalde vormen van kanker gebruiken steeds vaker wiet als kalmerend en pijn verzachtend middel. Graag legaliseren dus!

Joachim van Dijk 07-05-18 om 11:59

Alcohol en tabak zijn (nog) wel legaal en maatschappelijk geaccepteerd terwijl ze veel doden veroorzaken. Er is nog nooit iemand overleden aan cannabis en het is absoluut niet schadelijk of gevaarlijk.

Door het te legaliseren bespaar je op inzet van politie en kun je er belasting over heffen. Op die manier maak je van wiet een verdienmodel waar je hele mooie dingen van kunt realiseren voor de samenleving.

Patricia Rink 14-05-18 om 10:04

Voor jongeren in de groei is wiet funest. Slechte concentratie, geheugenverlies, vreetkicks, slecht gebit, noem maar op. Wiet wordt niet gebruikt voor het verminderen van chronische pijn, maar hasj.