Sprekend GelderlandPraat, denk en doe mee

Talentvolle musici vinden werkplek bij Rhedelijk Cultureel

ProfielfotoJowin Heemskerk 01-02-2019 21254 keer bekeken 3 reacties

Rhedelijk Cultureel heeft met het project Talenten Musiceren een situatie gecreëerd waarin jonge professionals zich afgelopen jaar hebben kunnen ontwikkelen op meerdere terreinen. Het project behelste een traject van twaalf maanden en zette in op het geven van een impuls aan jong professioneel talent. De impuls heeft gezorgd voor een groei als live- en studiomuzikant, een groei in educatieve vaardigheden voor verschillende doelgroepen en ontwikkeling als muzikant als onderdeel van muziek(theater)voorstellingen.

Gedurende twaalf maanden werden gemiddeld drie dagdelen per week vrijgemaakt voor repetities, begeleiding en coaching. Daaruit ontstond voor 7 jonge musici de opstart van een lespraktijk, een live band die de muziektheatervoorstelling 'Een Magisch Oz' begeleidde en een Christmas Singalong.

In het talentontwikkelingssysteem dat Rhedelijk Cultureel hanteert past de ontwikkeling van de talentvolle professional. Hoewel de stichting pas drieënhalf jaar bestaat weet zij gelouterde professionals aan zich te binden, maakt zij jaarlijks meerdere (educatieve) voorstellingen die zij onder andere speelt in het onderwijs (waar een groeiende behoefte is ontstaan aan kwalitatieve kunstproducten dankzij programma’s als Cultuureducatie met Kwaliteit en Muziek in de Klas) en wordt de combinatie tussen talent en professional steeds vaker gemaakt. Door de toenemende vraag bij Rhedelijk Cultureel en dankzij de bijdrage van Provincie Gelderland  kon zij een muziekcollectief starten.  7 jonge professionals hebben zo een plaats in de markt kunnen creeren. 

Wat dat dan concreet oplevert? 5 jonge professionals begeleiden samen 27 leerlingen in muziekonderwijs. 70 talentvolle amateurs werden door 7 jonge professionals begeleidt tijdens een ander talentontwikkelngsproject. Bijna 400 mensen kwamen meezingen met de eerste (succesvolle) editie van de Christmas Singalong.

Rhedelijk Cultureel ziet juist in de jonge professional de toekomst. En daarmee is borging van de bovenstaande ontwikkelingen voor 2019 al gegarandeerd. Sterker nog: komend jaar biedt zij wederom een leer-werkplek voor 5 jonge musici die starten in het werkveld! 

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 
We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Jolanda Timmerman 01-02-19 om 16:25

Wat een mooi project Jowin. Als er mensen zijn die dit lezen en graag mee willen doen of een steentje willen bijdragen, waar kunnen ze dan terecht?

Jowin Heemskerk 01-02-19 om 16:53

Dank je wel Jolanda! We zijn zelf ook erg blij met hoe het project gelopen is en zulke mooie resultaten heeft opgeleverd, :-)!
Mensen die willen bijdragen of zelf een jonge prof zijn en ook voor zo'n traject in aanmerking willen komen kunnen altijd even contact met me opnemen. We kunnen immers nooit expertise genoeg in huis hebben!
Mijn contactgegevens zijn:
Jowin Heemskerk
Rhedelijk Cultureel
06 42 42 38 75
info@rhedelijkcultureel.nl
www.rhedelijkcultureel.nl

Jolanda Timmerman 01-02-19 om 17:03

Ik hoop dat jullie veel aanmeldingen krijgen!