Sprekend GelderlandPraat, denk en doe mee

Smartcity: een slimme zet? Digitale technologie en de impact op de samenleving

Wilco Westrik 18-09-2019 13879 keer bekeken 1 reacties

Hoe smart is smart city?

zie deze premovie svp met oproep om op 02-10-2019 aanwezig te zijn bij onze Smartcity Meetup Apeldoorn. 

https://vimeo.com/360805650 

Wethouder Wim Willems roept inwoners Apeldoorn op om naar #MeetupApeldoofn te komen voor gesprdk over #Smartcity #5G #privacy #data https://youtu.be/jXSHQFWdFR8

Apeldoorn wil een Smart City worden. Een stad waarin technologie (o.a. aanleg vaN 5G) slim wordt ingezet om beter te functioneren. Dat biedt veel mogelijkheden, heel veel. Slimme parkeersensoren die aangeven hoeveel plek er nog is. Verkeerslichten voor fietsers die sneller op groen gaan als het regent. Het meten van geluid en luchtkwaliteit. 

Maar moeten we dat allemaal willen? Hoe zit het bijvoorbeeld met de privacy?

En zijn er ook gezondheidsrisico’s? Moeten we alles kunnen en willen meten? Van wie is de data en wie beheert deze? Is het open en transparant? Welke controle is er op de data? Kan iedereen het gebruiken?

Terechte vragen zonder duidelijke antwoorden. Want welk risico wil je nemen en welke niet? Hoe ver ga je? Waar is de grens? Dat nu moet de gemeente niet alleen bepalen. Wat vind jij als inwoner van jouw gemeente eigenlijk? Waar liggen jouw grenzen?

Laat daarom dan ook hier online van je horen svp! 

Daarom gaan we hierover in gesprek met u als inwoners van Apeldoorn. Praat mee over Smart City en 5G tijdens onze #MeetupApeldoorn op 2 oktober 2019 om 20.00 u in Acec, Roggestraat 44. Inloop vanaf 19.30 u. De toegang is gratis.

Wij hebben de volgende interessante sprekers bereid gevonden om een presentatie te houden over verschillende aspecten van Smart City:

- Jan-Willem Wesselink van www.Future-City.nl laat ons zien dat Smart City zowel de overheid, bedrijven en instellingen, maar ook de inwoners raakt. Hij laat ons nadenken over wat wij belangrijk vinden als het gaat om de aanleg van 5G,  de gevolgen voor de privacy, de betrouwbaarheid van gegevens, de invloed van bewoners, waarvoor de data kunnen worden gebruikt, wie dat bepaalt, de eventuele straling, etc.

- Douwe Schmidt van www.Tada City.nl en journalist van De Correspondent. Tada is een beweging voor een verantwoorde digitale stad- van èn vóór iedereen. Er komen vragen  aan de orde als: profiteert iedereen van de digitale revolutie, wat gebeurt er met de beschikbare data, wie is waarvoor verantwoordelijk, waar staat de burger in dit proces?

- Hugo Schooneveld van www.hugoschooneveld.nl  en vml wetenschapper WUR, gaat in op wat elektromagnetische velden (EMV) kunnen betekenen voor de gezondheid (straling). Wordt in de beleidsvorming voldoende rekening gehouden met mogelijke gezondheidseffecten bij het gebruik van draadloze digitale communicatie?

MeetupApeldoorn heeft zich voor deze avond georienteerd op de plannen van de gemeente Apeldoorn en er vindt afstemming plaats over deze Meetup.

Meer weten en horen?

Op 02-10-2019 om 19.30 uur zal er een Meetup bijeenkomst op dit thema gaan plaatsvinden. Gratis kaarten zijn hier te bestellen: 

https://www.eventbrite.nl/e/tickets-smart-city-een-slimme-zet-digitale-technologie-en-de-impact-op-de-samenleving-69732402493?ref=eios

 

 

 

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Wilco Westrik 18-09-19 om 13:11

Hierbij enkele digitale oproepen om ook aanwezig te zijn tijdens deze #Meetup #Apeldoorn op 02-10-2019 in het ACEC in Apeldoorn

Cookie-instellingen