Sprekend GelderlandPraat, denk en doe mee

Nederland van de Kaart

Guidarno Jacobs 17-02-2020 13268 keer bekeken 1 reacties

Nederland ligt onder het zeeniveau. Om zo te kunnen overleven hebben wij verschillende soorten verdedigingssystemen tegen het water. Is dit wel goed voor het natuur? Beïnvloeden wij hiermee verschillende ecosystemen? 

Als wij als Nederland een groener en duurzamer land willen hebben, moeten wij ervoor zorgen dat er een postieve invloed is op het klimaat. Dit doen we bijvoorbeeld al met de uitstoot door onze gemaakte apparaten te verminderen. Maar hoe willen wij hier groener leven, als hier normaal water hoort te stromen? 

Daarom is het zo dat er een dreigingsgevaar bestaat, aangezien we overstroomd kunnen raken. Waarom willen wij deze dreiging hebben? Wat als er een nog zwaardere storm aankomt die alle dijken en deltawerken breekt. Onvoorspelbaar spelletje spelen wij. 

Hiervoor lijkt mij als oplossing dat we het zogenoemde 'evacuatieplan' van gang stellen. We beginnen met een oproep aan al onze burgers om mee te doen aan dit cultureel ecologisch project. Door participatie te benutten kunnen we het beleid voor verschillende soorten milieus corrigeren. Zo streven we naar saamhorigheid in onze samenleving en word het beleid door ons samen geanalyseerd en geëvalueerd.  

Wanneer wij dit als land neerzetten, zal de rest volgen toch? 

Graag zou ik willen weten wat jullie visie hierop is.

Links

Actuele feiten

https://www.ahn.nl/

https://overstroomik.nl/

Toekomstvisie

https://magazines.wur.nl/climate-solutions-nl/nederland-in-2120/

 

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Dianne 05-03-20 om 11:43

Goedemorgen Guidarno,
Dank je wel voor je bijdrage. Excuses voor mijn late reactie. Wil je weten of wij als provincie hier een visie op hebben of of wil je hier een gesprek starten met andere inwoners van Gelderland? Of allebei misschien? Groet, Dianne

Cookie-instellingen