Sprekend GelderlandPraat, denk en doe mee

Economische groei in het Rivierengebied en de effecten op de leefbaarheid van de inwoners

ProfielfotoSuheyla Tunc 19-10-2016 14473 keer bekeken 2 reacties

Provinciale Staten van Gelderland gaan graag met u in debat over grote ontwikkelingen in het Rivierengebied. Deze regio heeft een unieke, centrale ligging en vormt de verbinding tussen Rotterdam en het Ruhrgebied. Dagelijks vervoeren duizenden vrachtwagens goederen over de A15, wordt de Waal drukbevaren met volgeladen schepen en rijden er steeds meer treinen over de Betuwelijn.

Deze ligging maakt van het Rivierengebied een poort van Gelderland, waar je niet omheen kunt, een poort die wagenwijd open staat. De ambitie is dat het Rivierengebied in de top 3 van de logistieke hotspots van Nederland komt.

Tuinbouw
Het Rivierengebied staat ook voor agribusiness. Deze sector zou hét innovatiecentrum van duurzame en hoogtechnologische fruitopslag kunnen worden, toonaangevend in Europa: het Rivierengebied als Fruitdelta.

Logistiek
Meer logistiek betekent toenemende bedrijvigheid en economische groei. Dit levert banen op en dat is goed voor de inwoners van Rivierenland. Kan de A15 meer weggebruikers wel aan, is er voldoende openbaar vervoer? En sluiten vraag en aanbod van arbeidskrachten wel op elkaar aan?

Leefbaarheid
De vraag bij dit Gelders Debat is dan ook: wat betekenen deze ontwikkelingen voor de leefbaarheid van de inwoners van het Rivierengebied? Zijn er in de verschillende gemeenten nog voldoende mensen en geld beschikbaar voor buurthuis en verenigingsleven? Daarnaast worden recreatie en toerisme ook hier steeds belangrijker. De economische bedrijvigheid groeit ook, hoe vinden we hier een balans in?

Programma

17.00 uur   Inloop met soep en broodjes
18.00 uur   Welkomstwoord
18.10 uur   Gelderlanders in debat met Provinciale Staten,  gespreksleiders Angelique Krüger en Bob Roelofs
20.00 uur   Napraten met drankje
21.00 uur   Einde

 

Avondvoorzitter:          Fleur van der Schalk

Het Gelders Debat is live te volgen op de website van Omroep Gelderland: www.gld.nl
Via #geldersdebat kan iedereen op twitter opmerkingen kwijt die onderdeel kunnen gaan uitmaken
van het debat.

Datum en tijd
Woensdag 23 november 2016, 18.00-20.00 uur
(zaal open vanaf 17.00 uur met soep en broodjes)

Locatie
Restaurant De Betuwe, Hoog Kellenseweg 7, 4004 JB Tiel

Aanmelden
In verband met de catering willen we graag van u horen of u komt. U kunt zich voor dit debat aanmelden door een e-mail te sturen naar geldersdebat@gelderland.nl

Meer informatie
Suheyla Tunç/Alida Mooy, griffie provincie Gelderland
T: 026-3599021/ 026-3599134
Geldersdebat@gelderland.nl
www.gelderland.nl/geldersdebat

 

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Lex van Rootselaar 23-11-16 om 11:01

"Een logistieke hotspot met behoud van leefbaar woongebied" is lastige opgave die provincie zichzelf heeft gesteld. Ik denk dat het belangrijk is een maximale breedte van die hotspot vast te leggen van bijvoorbeeld negen kilometer. Dat vormt dan een corridor voor auto en trein, waarbuiten de leefbaarheid voorop staat (en je dus feitelijk de leefbaarheid van die zone rond de corridor opgeeft.

Ronald Bekkens 09-09-19 om 10:18

Test voor Sprekend Gelderland

Cookie-instellingen