Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Blijvend veilig fietsen

De provincie gaat op verschillende plaatsen experimenteren met het toestaan van speed-pedelecs op fietspaden. Dat is helemaal géén goed idee.

De meeste fietspaden zijn nu al te smal en de snelheidsverschillen te groot. En we hebben nu al veel last van racefietsers met irritant gebel en die zogenaamde 30km-scootertjes.

Nee, mij kun je niet wijs maken dat de speed-pedelecs straks netjes 30 gaan rijden.

Ik roep de provincie en de Fietsersbond op om te kiezen voor de kinderen en ouderen op de fiets en race, speed en scootertjes op de rijbaan.

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Giel Smeets 01-10-17 om 19:30

Alle verkeersregels moeten weg. Niemand moet voorrang hebben. Verkeersborden en -lichten moeten weg. Snelheidsremmers en drempels moeten weg. Fietsers en de andere weggebruikers moeten niet naar borden, drempels, haaientanden, verkeerslichten kijken maar naar anderen. Ze moeten niet aan regels denken maar aan mensen, kinderen, appende fietsers, eekhoorntjes en overstekend wild. Beleefdheid en vriendelijkheid in plaats van regels en bemoeizucht. Dan krijgen we minder ongelukken.

Mariëlle Brink 02-10-17 om 10:54

Dat is wel een verfrissende insteek Giel! Beleefdheid en vriendelijkheid als basishouding in het verkeer. En zijn er dan ook geen regels die bepalen of weggedrag beleefd en vriendelijk is?

Giel Smeets 02-10-17 om 13:46

Nee, de natuur, de evolutie, heeft de beschaving gemaakt, een grote schakering van mensen die ieder hun eigen geweten mogen en moeten vormen. Je mag zelf invulling geven aan beleefdheid. Voor een ander mag het iets anders zijn. Geen regels want die ontslaan je van de plicht om na te denken.