Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Reis jij met de auto? Of liever met de fiets en openbaar vervoer?

Fietspad langs de A12
Hoe reis jij het liefst? Laat ons weten of je het met stelling 1 of 2 eens bent en waarom.

  1. De auto is in de toekomst voor mij belangrijker dan openbaar vervoer of de fiets. Als de wegen vol staan, moet er gewoon meer asfalt komen. Ook als dat ten koste gaat van natuur en landschap.
  2. De fiets en het OV zijn voor mij in de toekomst belangrijker dan de auto. Liever meer fietspaden en bussen dan nog meer asfalt. Als autorijden daardoor duurder wordt, vind ik dat niet erg.

5  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Een momentje...
w de jong 02-02-18 om 16:02

fiets

Clemens Menting 06-02-18 om 11:06

Autoverkeer is niet de oplossing. door te zorgen voor goede fietsvoorzieningen kan het fietsverkeer worden gestimuleerd. Hierbij zijn goede fietspaden, voorrang voor fietsers, voorkomen dat op drukke wegen dienen te worden overgestoken erg belangrijk. verder investeren in snel en effectief openbaar vervoer.

Irene Smolders 06-02-18 om 11:37

2, absoluut. Het probleem met het ov is: niet iedereen heeft er goede toegang toe, in de zin dat op sommige plaatsen busverbindingen en treinstations ver weg zijn. Als ik met het OV naar mijn werk wil, ben ik ruim een uur onderweg, met de auto 20 minuten. Als dat verschil niet zo groot was, had ik zeker liever met het OV gereisd.

A.Bon 06-02-18 om 11:49

Fiets.
Doordat er nu steeds meer mensen een ebike hebben is het nog belangrijker dat er meer aandacht is voor de fietspaden. Breder, goede ondergrond, goed verlicht.

L. Vullings 06-02-18 om 13:40

Natuurlijk 2.
Naast ruimbeslag is een auto inderdaad landschapsvervuiling (al die wegen, en tunnels, en lichten en schermen en en en--- , stoot het fijnstof uit, doet het mee aan Co2 toename.