Forum GelderlandPraat, denk en doe mee

Veel overlast van keihard knetterende motoren

Marty Boll 26-03-2018 3 reacties

Op een mooie dag zitten we lekker buiten,  maar we moeten zonder overdrijven -over de dag verdeeld- 80x ons gesprek stoppen, omdat beneden bij het stoplicht motoren zo vreselijk hard optrekken dat elkaar horen onmogelijk is. Het is ZO HARD, idioot. Vaak worden we ’s nachts ook wakker gemaakt door een knetterende motorrijder. Maar ook, overal in Nederland met mooi weer, op een zondag met name, word je letterlijk gestoord van die herrie.

Er zijn blijkbaar heel veel motorrijders die hun motor veranderen, opdat hij die herrie kan maken. Maakt het hen dus niks uit dat andere mensen zo veel last hebben van hun hobby? Of zijn ze zich er niet van bewust?

Ik word er triest van.  Mooie dagen worden stressdagen door die herrie. Ik zou heel graag willen weten hoe dat gestopt kan worden; onacceptabel geluid! Ik zou heel graag willen dat de geluidsnorm gehandhaafd gaat worden.

Het is mogelijk, want auto’s worden wel bekeurd: als je rijdt met een herrie makende uitlaat onder je auto zul je heel snel een bekeuring krijgen.

Ik zou graag medestanders vinden om een strijd aan te kunnen gaan tegen deze heftige rustverstoorders. Ik zou de weg willen weten hoe dit aan te kunnen pakken.

Nederland is te klein voor dit type voertuigen.

Marty

3  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

 
 

Forum Gelderland 03-04-18 om 16:02

Hallo Marty, mooi dat je ons Forum hebt gevonden. Je kunt Forum Gelderland gebruiken om medestanders te vinden voor een fijne leefomgeving in Gelderland.
We hebben je oproep gedeeld op Twitter via @ForumGelderland. Hou je ons op de hoogte van de ontwikkelingen?
Klachten over de leefomgeving (zoals geluidsoverlast) kun je ook altijd indienen bij het Provincieloket. Je kunt hiervoor de volgende link gebruiken: https://milieuklacht.gelderland.nl/?codePartner=prvgld

Wilma de Goede 20-05-18 om 23:30

Zo, de eerste Pinksterdag hebben we ook weer overleefd. Inderdaad Marty, om gek van te worden. Ik woon aan een dijk waar het heerlijk motorrijden is. Het was vandaag prachtig weer. En dan weet je het wel. Oorverdovend. Ik ervaar trouwens ook last van georganiseerd toertochtjes voor Solexrijders, zoals vandaag. Vaak komen er ook tochtjes voorbij van andere liefhebberijen. Open autootjes, Brommers uit de zeventiger jaren, van alles. Het gaat dan echt om heel veel hobbyisten die met hun karretje willen toeren over de dijk. De toertochtjes zijn populair. En dat is voor dijkbewoners echt niet leuk.
Maar terug naar de motorrijers, want dat zijn toch wel de echte rustverstoorders. Of Nederland te klein is hiervoor, weet ik niet. Als iedereen zich aan de geluidsnormen houdt, niet te hard rijdt en zich sociaal gedraagt mag er van mij best motor gereden worden. En niet onbelangrijk: niet in grote groepen. Als er 1 motor langs komt zonder opgeklopte uitlaatgeluiden, dan heb ik daar geen last van.
Het is onbegrijpelijk dat regelgeving voor auto's blijkbaar niet voor motoren geldt. Hoe zou dat komen? Heeft de motorclub zo'n goed imago? Kunnen ze goed lobbyen, of is Rutte zelf een liefhebber van motorrijden. Ik weet het niet. Volgend jaar ga ik verhuizen, ik hoop dan van de overlast verlost te zijn.
Nu eerst de tweede Pinksterdag nog. zucht ...

Forum Gelderland 01-06-18 om 15:55

Heel vervelend dat jullie er zoveel overlast van ondervinden. Zo heeft het mooie weer ook zijn nadelen...
De provincie heeft geen rol bij controle op individuele voertuigen. De politie zou daarop moeten handhaven. Je zou misschien (ook) een klacht bij de politie kunnen indienen?