Het Nederrijn-pad is de nieuwe naam voor de snelfietsroute tussen Arnhem en Wageningen

Tussen Wageningen en Arnhem wordt hard gewerkt aan een nieuwe snelfietsroute. Een prachtige route langs de Rijn, kasteel Doorwerth en Oosterbeek. Zo’n mooie route heeft natuurlijk een mooie naam nodig. En die hebben we nu.

Naamwedstrijd was een succes

In maart startten we een naamwedstrijd voor de snelfietsroute tussen Wageningen en Arnhem.  We ontvingen meer dan 300 inzendingen. Ontzettend leuk dat er zoveel mensen waren die een naam bedachten voor de snelfietsroute. De jury koos uit deze lange lijst 10 namen. Deze short list werd op het Forum gezet en iedereen kon op zijn of haar  favoriete naam stemmen. Meer dan 600 mensen brachten hun stem uit. In de lijst kun je zien hoe de stemming verlopen is.

Poll uitslag

Route is nog niet klaar

Wie de nieuwe route helemaal wil fietsen moet nog even geduld hebben. Er wordt nog hard gewerkt aan het opknappen van een aantal tracées. De laatste ontbrekende schakel in de route  wordt in 2020 aangelegd. Dat is het nieuwe fietspad langs de N225 bij Renkum. In de Jufferswaard, een beschermd natuurgebied. Als dat klaar is dan kun je helemaal langs de Nederrijn fietsen tussen Wageningen en Arnhem.

Deel je ervaringen over deze route op het forum.

Pak je het Nederrijnpad om naar je werk te fietsen. Merk je dat je slimmer wordt door het fietsen? Volgens Maarten Tjallingii gebeurt dat namelijk als je veel fietst, dan wordt je slimmer! We zijn benieuwd naar jouw verhaal.