Sprekend GelderlandPraat, denk en doe mee

HAN en Industriepark Kleefse Waard starten energiecampus The O-Zone met hulp van de provincie

Tinus hammink 14-06-2018 31390 keer bekeken 0 reacties

 Het Industriepark Kleefse Waard (IPKW), de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN) en het Sustainable Electrical Energy Center of Expertise (SEECE) ontwikkelen een energiecampus in Arnhem: The O-Zone. De campus moet bedrijven en kennisinstellingen blijvend met elkaar verbinden.

 Op het IPKW worden thematische leeromgevingen ontwikkeld, waar studenten en bedrijven aan energievraagstukken werken. De leeromgevingen vormen samen The O-Zone, waar vooral techniekstudenten van de HAN actief zijn.

Energiethema’s

Elke leeromgeving heeft een eigen thema. In februari 2018 werd het Energy for Sustainable Built Environment (ESBE) geopend in het Powerlab/ONE, een leeromgeving waar studenten en bedrijven focussen op energie in de gebouwde omgeving. In 2017 werd met partners het Mobility Innovation Center (MIC) geopend  waar studenten en bedrijven aan mobiliteitsvraagstukken met een energiecomponent werken.

De provincie Gelderland stelde  € 186.000 subsidie beschikbaar voor The O-Zone. De provincie stimuleert projecten die het verschil tussen vraag en aanbod op de arbeidsmarkt kleiner maken. The O-Zone voldoet aan de criteria. Doordat studenten op het IPKW met bedrijven aan ‘échte’ projecten werken, worden ze goed voorbereid op het werkveld. Daarnaast krijgen betrokken bedrijven vroegtijdig toegang tot nieuwe arbeidscapaciteit.

Professionals

In Nederland is een kwalitatief en een kwantitatief tekort aan technici die verstand hebben van nieuwe energietechnologie. The O-Zone speelt hierop in. De initiatiefnemers ambiëren een significante toename van goedgeschoolde energietechnici. In The O-Zone gaan bachelor- en masterstudenten aan de slag, uit binnen- en buitenland.

De oprichters van The O-Zone creëren een hybride leeromgeving waar ruimte is voor initiatieven van studenten. ‘Studenten hebben de vrijheid om zich hier te ontplooien. We doen een beroep op studenten met een ondernemersgeest en daar lopen er veel van rond op het hbo’, aldus Erik Folgering, programmaleider bij SEECE. ‘Het zit vooral in de cultuur die we neer willen zetten.’

 

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen