Challenge Groene Icoonprojecten

Challenge groene icoonprojecten in stad en dorp

 

Ken jij in je stad of dorp een plek die véél groener kan? We nodigen gemeenten, ondernemers, landschapsarchitecten, projectontwikkelaars en grondeigenaren uit om met zo’n plek aan de slag te gaan en er een groen icoonproject van te maken. Dit kan een publieke plek zijn, of een private plek die wel door iedereen te bezoeken is.

Een groen icoonproject is een project waarbij een plek in een stad of dorp groener wordt gemaakt. Op zo’n manier dat er meer variatie komt in planten en dieren en de plek verkoeling biedt bij hitte, regenwater vasthoudt en bezoekers de kans biedt om te bewegen, te recreëren en elkaar te ontmoeten. Een project dat zo iconisch is, dat het anderen inspireert iets soortgelijks te doen.

Met deze challenge dagen we jou uit om een ontwerp te maken om een gebied vergroenen en dit ontwerp te realiseren. De provincie betaalt mee aan de kosten van het ontwerpen (maximaal € 15.000 per ontwerp)! Daarnaast winnen de 9 beste ontwerpen maximaal € 100.000 om de plannen uit te voeren! Projectvoorstellen kunnen ingediend worden vanaf maandag 4 januari 2021 via subsidiepagina Groene Icoonprojecten. Bekijk alvast de criteria en voorwaarden.

 

Update 09-02-2021: Er zijn inmiddels ruim 25 projectplannen ingediend. Daarmee is het plafond van het budget dat beschikbaar is voor ontwerpkosten bereikt, er kunnen dus geen projectplannen meer worden ingediend.

Van 1 juni tot en met 29 oktober 2021 is het mogelijk om een ontwerp in te dienen. Hiermee maak je kans op een bijdrage aan de realisatiekosten van het icoonproject. Ook als je geen projectplan hebt ingediend is het mogelijk om een ontwerp in te dienen.

Lees verder


Ga naar de nieuwspagina om alle nieuwsberichten over de challenge te lezen

Nieuws

{"tabBasic":{"type":"items","title":"Nieuws","urlProtocol":"http://","useUpdatesFilter":false,"itemType":"3","documentsDisplayType":"folders","twitterType":"username","listIcon":"icon-globe","topn":"3","orderBy":"contentPage_dateVisible DESC","showAvatar":true,"showUserName":true,"filterRetweets":false,"targetBlank":true,"personaliseItems":false,"followingOnly":false,"autoHide":false,"showOnlyFollowedUsers":false,"showOnlyFollowingUsers":false,"autoRefresh":false},"pageFilter":{"usePageFilter":true,"pages":"209014"},"layout":{"template":"carousel","showDescription":true,"showDescriptionInList":false,"showEventDescription":false,"showEventImage":false,"showAuthor":false,"showUpdater":false,"showMore":true,"showUserOccupation":false,"showUserExpertise":false,"showUserOrganization":false,"showDate":true,"showImages":false,"carouselCount":"2","carouselShowImages":true,"carouselSlideshow":false,"carouselAutoPlay":false,"carouselDelay":"4000"},"options":{"showAge":false,"showPastItems":true,"showItemsPer":"month"}}

 

 

Cookie-instellingen