Dicht bij de natuur

Marcella Heerenveen July 13, 2018
20760 keer bekeken 2 comments

De 14 projecten op deze pagina zijn niet geselecteerd door de jury. De jury wil deze scholen graag meegeven dat ook deze projecten prachtige elementen voor een Gaaf Gelderland bevatten. Ze doet bij deze een oproep om vooral door te gaan met de uitwerking en uitvoering van de ideeën!

Lees meer in het juryrapport (PDF 3,14 MB).

Subsidie Groene Schoolpleinen

Een aantal van de 14 plannen komt mogelijk wél in aanmerking voor de subsidie Groene Schoolpleinen van de provincie Gelderland. Je kunt deze subisidie vanaf 1 december aanvragen.

Op jonge leeftijd de natuur in je directe omgeving leren waarderen en begrijpen zorgt op latere leeftijd voor een positieve houding tov duurzaamheid. OBS de Huet wil daarom op haar schoolplein een boomhut laten bouwen voor en door de leerlingen (naast insectenhotels, moestuintjes en natuureducatie).

OBS de Huet ontwikkelt op dit moment een nieuw schoolplein. Dit plein heeft zones voor sport, buitenlessen en spelen in het groen. De kinderen van groep 2/3 willen op dit nieuwe plein ook graag een boomhut om ook het leven in de bomen goed te kunnen zien/volgen. Deze boomhut is nog niet in de plannen opgenomen en hier is dus ook nog geen financiering voor. De leerlingen zouden deze hut graag zelf ontwerpen en het liefst ook mede bouwen. Een ideaal plan voor "mijn ideale school"!

Groene schoolplein OBS de Huet

Twitter

2  Comments

Cultuurmij Oost July 17, 2018

@Marcella: Goed om te zien dat jullie al bezig zijn met het verduurzamen van het schoolplein. De boomhut is een goede aanvulling hierop! Misschien kun je later een foto toevoegen van de plek waar de boomhut moet komen. Wat ook leuk kan zijn zijn evt schetsen van de leerlingen!

@Marcella: bedankt voor je bijdrage. Scholen kunnen hun idee tot 30 september 2018 indienen. Daarna hoor je of jouw school bij de 10 geselecteerde scholen zit.