Zomer en herfst

Anne Koiter 29-11-2019
640 keer bekeken 0 reacties

Bekijk de projecten van de 11 uitgekozen scholen hieronder.

We zetten kleine stappen naar een steeds groener, regenwater- en zonnehittebestendig schoolplein

Met kleine stapjes komen we steeds verder. De smid is met alle ideeën van de kinderen aan de slag gegaan en heeft gedurende onze zomervakantie de poort afgemaakt. Die is erg mooi geworden en wacht nu nog op de vergunning. De poort zal nogal in het oog springen vanaf de straat en daarom moeten we dit netjes regelen. De poort zal regenwater opvangen en in de toekomst naar het benedenplein leiden. Het kleuterplein heeft nu nog last van de regen. Al zien de kleuters dat zelf anders. De natte bladeren, zand en al die regen maken er een geweldige prut van. Eind van de schooldag staat de kinderen met natte broeken en bruine spetters in het gezicht klaar om weer naar huis te gaan. Ze genieten er van. 

We zitten nu ruim een jaar met elkaar in dit gebouw, op dit plein en elk seizoen heeft haar eigen uitdagingen. Nu komt de regen ongeremd omlaag. In de lente en de zomer zoeken de kinderen dekking voor de zon. Al voetballend ontdekken de kinderen zelf waar de doeltjes het beste kunnen staan zodat je geen andere kinderen raakt. De scaters leren geweldig iedereen ontwijken, want het plein is gauw vol. De school groeit en het plein lijkt een beetje te krimpen. 

Meer kinderen zorgt ook voor meer ouders om zich in te zetten in de verschillende werkgroepen voor de verfraaiing van ons plein oa. Deze winter gaan we het vergroenen van onze school verder uitwerken om in de vroege lente weer met de vingers in de aarde te kunnen werken. De kleuters zijn al op eigen initiatief tegels gaan lichten :-) Een duidelijk signaal. Het belooft een steeds prachtiger plek te worden.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen