dr. Marga Klompé

Melanie Malesevic 21-08-2018
10471 keer bekeken 5 reacties

Karel van Gelre Grootste Gelderlander aller tijden

In de Gelderse geschiedenis is nooit de vraag gesteld wie de Grootste Gelderlander aller tijden is. We gingen samen met jou op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag.

Op vrijdag 16 november werden in het Huis der Provincie (de Historische Herberg Gelderland) alle genomineerde Grootste Gelderlanders door bekende en onbekende Gelderlanders uit de vergetelheid gehaald. De zaal koos de eerste echte Grootste Gelderlander, zodat uiteindelijk de Grootste Gelderlander werd benoemd. René Arendsen verdedigde Karel van Gelre (zie foto)

Een deskundige jury nam alle 55 voorgestelde Grootste Gelderlanders door en maakte een selectie. De jury bestaat uit: Kees van Baak (Provincie Gelderland), Onno Boonstra, Jette Janssen, Dolly Verhoeven, Bob Roelofs, Marc Wingens en Sjaak Boom.

Op dit artikel kan niet meer worden gereageerd. zie voor meer informatie de website van Mijn Gelderland.

 

Shortlist

Het juryberaad leidde tot de shortlist van 20 grote Gelderlanders. Deze zijn hieronder te zien.

René Arendsen verdedigde Karel van Gelre

Marga Klompé; geboren en schoolgang in Arnhem. Docente aan Mater Dei in Nijmegen. Studente scheikunde; promovenda. Koerierster in het verzet; geholpen bij evacuatie van Arnhem in '44; ondergedoken. KVP; kamerlid, eerste vrouwelijke minister, eerste vrouwelijke minister van staat. Wat een dame!

Marga Klompé; geboren en schoolgang in Arnhem. Docente aan Mater Dei in Nijmegen. Studente scheikunde; promovenda. Koerierster in het verzet; geholpen bij evacuatie van Arnhem in '44; ondergedoken. KVP; kamerlid, eerste vrouwelijke minister, eerste vrouwelijke minister van staat. Wat een dame!

https://www.parlement.com/id/vg09ll2atbta/m_a_m_marga_klompe

https://nl.wikipedia.org/wiki/Marga_Klomp%C3%A9

 

Afbeeldingen

Waarderen

4 (32 waarderingen)

Registreren

Reageren

Twitter

Op de kaart

5  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
anoniem 21-08-18 om 10:36

Hi Melanie, bedankt voor je nominatie! We zijn benieuwd hoeveel stemmen Marga Klompé ontvangt!

Anke lunenberg 28-08-18 om 17:18

Natuurlijk mijn waardering voor Marga Klompé. niet alleen een boegbeeld voor vrouwen uit de jaren '50 (wauw, je kunt dus zelfs minister worden) ook voor haar inzet op het beleidsterrein dat nu zo mooi het 'sociaal domein' heet!

Harry Laheij 30-08-18 om 17:37

Ik vind dat Marga Klompe' deze ere titel verdient gezien haar inzet voor Nederland en Europa

Marianne schuurmans 26-10-18 om 8:30

Hallo Melanie
Dank voor hetnomineren van deze imposante dame! Ik ga haar tijdens de verkiezing pitchen! Ik zal dat doen vol verve want ze is een Gelders boegbeeld!

C 11-03-20 om 15:14

Beste Melanie Malesevic,
Zou je me kunnen vertellen wat de herkomst is van bovenstaande foto van Marga Klompe? Ik heb er interesse in om deze te gebruiken. Graag reactie via een ander kanaal; ik heb je een verzoek via LinkedIn gestuurd. Alvast dank, groet C

Cookie-instellingen