Maria van Gelre

anoniem 23-10-2018
9285 keer bekeken 0 reacties

Karel van Gelre Grootste Gelderlander aller tijden

In de Gelderse geschiedenis is nooit de vraag gesteld wie de Grootste Gelderlander aller tijden is. We gingen samen met jou op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag.

Op vrijdag 16 november werden in het Huis der Provincie (de Historische Herberg Gelderland) alle genomineerde Grootste Gelderlanders door bekende en onbekende Gelderlanders uit de vergetelheid gehaald. De zaal koos de eerste echte Grootste Gelderlander, zodat uiteindelijk de Grootste Gelderlander werd benoemd. René Arendsen verdedigde Karel van Gelre (zie foto)

Een deskundige jury nam alle 55 voorgestelde Grootste Gelderlanders door en maakte een selectie. De jury bestaat uit: Kees van Baak (Provincie Gelderland), Onno Boonstra, Jette Janssen, Dolly Verhoeven, Bob Roelofs, Marc Wingens en Sjaak Boom.

Op dit artikel kan niet meer worden gereageerd. zie voor meer informatie de website van Mijn Gelderland.

 

Shortlist

Het juryberaad leidde tot de shortlist van 20 grote Gelderlanders. Deze zijn hieronder te zien.

René Arendsen verdedigde Karel van Gelre

Maria van Gelre, geboren op 24 februari 1380, gestorven tussen 1428 en 1434) was vanaf 1405 hertogin van Gelre. Maria is vooral bekend door het prachtig verluchte gebedenboek dat in haar opdracht is gemaakt.

Zie Wikipedia: https://nl.wikipedia.org/wiki/Maria_van_Gelre_(1380_-_na_1427)

 

Deze nominatie is binnengekomen via email.

 

 

Afbeelding van Wikipedia: Door MariedHarcourt - Eigen werk, CC BY-SA 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=50406535

Afbeeldingen

Waarderen

4.5 (8 waarderingen)

Registreren

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen