Grootste Gelderlander

Wie is volgens jou de Grootste Gelderlander aller tijden?

In de Gelderse geschiedenis is nooit de vraag gesteld wie de Grootste Gelderlander aller tijden is. We gaan samen met jou op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag.

Inmiddels is de deadline voor het aandragen van nominaties gesloten.  Wel kun je blijven meepraten over de nominaties die al zijn ingediend. Een jury kiest 20 Gelderlanders uit alle nominaties. Door nominaties te beoordelen (1 tot 5 sterren) kun jij de jury adviseren. 

Op vrijdag 16 november zullen in het Huis der Provincie (de Historische Herberg Gelderland) alle genomineerde Grootste Gelderlanders door bekende en onbekende Gelderlanders uit de vergetelheid worden gehaald. De zaal kiest de eerste echte Grootste Gelderlander, zodat uiteindelijk de Grootste Gelderlander wordt benoemd. Je bent van harte welkom om deze verkiezing bij te wonen!

Waar: Huis der Provincie, Markt 11, Arnhem
Wanneer: vrijdag 16 november, 14.00-16.30 uur
Toegang: gratis, aanmelden via grootstegelderlander@gelderland.nl

 

 

Geschiedenis van Gelderland

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Sinds de Middeleeuwen zijn Gelderlanders in de weer de samenleving te verbeteren. Soms door kleine beslissingen met grote gevolgen, soms door een strategische keuze met grote invloed op de directe omgeving. Zoals altijd maakt de mens hét verschil.