Grootste Gelderlander

Wie is volgens jou de Grootste Gelderlander aller tijden?

In de Gelderse geschiedenis is nooit de vraag gesteld wie de Grootste Gelderlander aller tijden is. We gaan samen met jou op zoek naar het antwoord op deze boeiende vraag. Daarom vragen we dit aan jou! Ken jij iemand uit de Gelderse Geschiedenis die deze titel verdient? Laat het ons weten en geef jouw motivatie.

 

 

 

 

Wie is jouw Grootste Gelderlander?

Ken jij iemand uit de Gelderse Geschiedenis die deze titel verdient? Draag deze dan voor. Hiervoor maak je eerst een profiel aan op Forum Gelderland.

Nomineer

Beoordeel de nominaties

Een jury kiest 20 Gelderlanders uit alle nominaties. Door nominaties te beoordelen (1 tot 5 sterren) kun jij de jury adviseren. We lezen ook graag jouw reactie onder de voorgestelde nominaties.

 

De twee criteria

  1. De Grootste Gelderlander moet een bijdrage hebben geleverd aan de Gelderse geschiedenis.

  2. De Grootste Gelderlander moet overleden zijn.

Hoe kan je meedoen?

  1. Je kunt tot 1 oktober 2018 jouw Grootste Gelderlander  nomineren.
  2. Beoordeel de nominaties en geef sterren of een reactie.
 

 

Op vrijdag 16 november zullen in het Huis der Provincie (de Historische Herberg Gelderland) alle genomineerde Grootste Gelderlanders door bekende en onbekende Gelderlanders uit de vergetelheid worden gehaald. De zaal kiest de eerste echte Grootste Gelderlander, zodat uiteindelijk de Grootste Gelderlander wordt benoemd.

Als de stemmen zijn geteld, maakt de Commissaris van de Koning Clemens Cornielje de naam van de Grootste Gelderlander bekend.

Geschiedenis van Gelderland

Gelderland kent een rijke geschiedenis. Sinds de Middeleeuwen zijn Gelderlanders in de weer de samenleving te verbeteren. Soms door kleine beslissingen met grote gevolgen, soms door een strategische keuze met grote invloed op de directe omgeving. Zoals altijd maakt de mens hét verschil.