De Challenge als uitdagende opdracht

Ronald Bekkens 14-05-2020 11934 keer bekeken 0 reacties

Als statushouder die al 5 jaar in Gelderland woont, ben ik trots op de woonomgevingen en de natuurgebieden die deze provincie rijk is. Het zijn de mooiste van Nederland. Ik zou echt nergens anders willen wonen. Het woningtekort in Gelderland is echter groot, het was voor mij niet makkelijk om aan een huis te komen.

Ik volg nu een traineeshiptraject voor statushouders bij de provincie Gelderland. Ik begon in april 2020 vol enthousiasme aan mijn eerste opdracht bij de SteenGoed Challenge “Mijn huis staat in Gelderland”. Persoonlijk vind ik Challenges altijd interessant. Deelnemen aan een challenge biedt mij een kans om mijn sterke punten te laten zien en het leert en helpt mij om wijzer en sterker te worden. Daarom wist ik vanaf het begin van het traineeshiptraject waar ik mijn opdracht wilde doen. Deze keer krijg ik de kans te ontdekken wat er allemaal achter de schermen speelt om een goede Challenge op te richten. Het is voor mij als nieuwkomer zeker een uitdagende opdracht want ik heb er weinig ervaring mee. Dus ik moet mijn rug recht houden en vooral niet stoppen. Bovendien staat mijn team altijd klaar wanneer ik hulp nodig heb.

Binnen het team is de sfeer heel gezellig, open en toegankelijk. Ik heb een hele fijne collega’s die gedreven en energiek zijn. En dat is essentieel om altijd met veel energie aan de slag te gaan. Mijn team en ik komen elke week samen om het te hebben over de stand van zaken en eventuele belemmeringen die wij als team tegenkomen. Wat ik echt leuk vind is dat er heel goed wordt opgelet wie ik ben als persoon en wat er bij mij past. Die openheid is wel echt een van de dingen die mij het meest zal bijblijven.

Het team van de Challenge werkt heel hard om duidelijke plannen vast te leggen. Ze zijn heel keurig met de selectiecriteria om de meeste geschikte locaties en deelnemers te kiezen voor de Challenge.

Als projectmedewerker heb ik het team geholpen met het maken van infobladen voor de aangemelde locaties. Dus alle informatie die we van de gemeenten of de eigenaren krijgen, zetten ze in een document neer. Daarnaast heb ik een plan van aanpak voor een fysieke pop-up store opgesteld met als doel om de Challenge dichter bij de Gelderse inwoners te brengen. Een pop-up store is een tijdelijke winkel waar mensen binnen kunnen lopen. Er wordt aandacht besteed aan bepaalde thema’s, zoals hoe verduurzaam je een woning, hoe zet je een burgerinitiatief op en wat betekent het om in groepsverband te wonen. Wegens de COVID-19 maatregelen zal dit idee helaas niet door gaan en daardoor moesten we nadenken over digitale alternatieven in een Brainstormsessie. Ik was bovendien betrokken bij het zoeken naar de meeste geschikte Gelderse bedrijven waar we mee kunnen samenwerken om van de Challenge een succes te maken.

Door die verschillende taken te verrichten leer ik in korte tijd erg veel. Een goede samenwerking met de andere afdelingen binnen de provincie is van belang zodat we informatie kunnen uitwisselen om de juiste afwegingen te maken en een zaak van alle kanten te bekijken. Daarnaast is het ook belangrijk om aan sterke relaties tussen betrokkenen te bouwen zodat we samen onze doelstellingen makkelijker kunnen bereiken.

Ik ben blij dat ik binnen De Challenge kans krijg om een opdracht te doen waar ik mijn energie in kwijt kan. In de nabij toekomst verwacht ik dat ik meer verantwoordelijkheid zal pakken en planmatig zal werken. Ik hoop mij ook verder te ontwikkelen door met een heel team te werken en gezamenlijk deze Challenge tot een succes te maken. Deze Challenge enthousiasmeert Gelderse inwoners om hun woningen te verduurzamen.

Voor nu wens ik alle deelnemers veel succes. We hopen dat in de toekomst wonen in Gelderland duurzaam, groen, en betaalbaar is.

Dana Al Mashhadani, Trainee SteenGoed Challenge “Mijn huis staat in Gelderland”.

0  reacties

Cookie-instellingen