Veel mogelijke gebouwen voor ‘Mijn huis staat in Gelderland!’

15-04-2020 2 reacties

Ruim 50 aanmeldingen! Wij zijn blij met deze opbrengst. Nu gaan we kijken welke gebouwen geschikt zijn om om te vormen tot fijne woningen. Het is dus nog even afwachten welke en hoeveel gebouwen mee doen. Wat we al wel weten, is dat het een gevarieerde mix zal zijn.

Gebouwenpaspoort

Of de locaties geschikt zijn voor de challenge, hangt af van een aantal factoren:

  • Is wonen toegestaan op deze plek en zijn er minimaal 3 woningen mogelijk?
  • Geven gemeente en eigenaar toestemming om mee te doen aan de challenge?
  • Wat zijn de uitkomsten van verschillende onderzoeken? Bijvoorbeeld: wat is er nodig om het gebouw en de omgeving te veranderen in een aantrekkelijk woongebied? En past het binnen de kaders van de challenge?

 

Voor elke locatie maken we een gebouwenpaspoort. Door alle belangrijke gegevens over een gebouw te verzamelen, krijgen we een goed beeld van de mogelijkheden. Mochten er gegevens ontbreken, dan kunnen we mogelijk helpen deze te achterhalen. De woongroepen die de gebouwen straks willen kopen en verbouwen, moeten zelf ook onderzoek doen. Maar de verkopers zijn verplicht goede informatie te geven. Zij blijven verantwoordelijk, maar we kunnen hen wel een handje helpen. De gegevens uit het paspoort zijn ook nodig voor de bestemmingsplanwijziging. Als de gegevens klaarliggen, is de kans kleiner dat de aanvraag vertraging oploopt.

 

Vervolg

In april en mei 2020 bepalen we welke gebouwen daadwerkelijk mee gaan doen. Vanaf juni gaan we op zoek naar nieuwe of bestaande woongroepen die de uitdaging aandurven om bijvoorbeeld een kerk of school om te toveren tot mooie en prettige woonomgeving. Ben je geïnteresseerd? Houd dan dit platform in de gaten. De officiële start van de challenge is eind mei. We houden je op de hoogte.

2  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Ben Freriks 28-04-20 om 21:11

Ik ben zeer benieuwd wat voor type gebouwen er naar voren komen!

Anoniem 11-05-20 om 10:14

Hoi Ben, leuk dat je reageert. Ik snap je nieuwsgierigheid heel goed. Nog heel even geduld, we houden de geselecteerde gebouwen en plekken nog geheim. Houd deze pagina en onze social media goed in de gaten voor updates en nieuwtjes over de challenge. mvg, Aukje (projectleider challenge)

Cookie-instellingen