Natuur beschermen en belevenRecreatiezonering op de Veluwe

Proces en vervolg

In 2021 werken we aan de uitwerking voor de plannen van de recreatiezonering. De uitwerking van recreatiezonering wordt op sommige plaatsen van de Veluwe meer merkbaar dan op andere. Daarom starten we gebiedsprocessen in delen waar dat het geval is. Daar gaan we in gesprek met bewoners, ondernemers en belangenorganisaties.

Vervolgens nemen Gedeputeerde  Staten van Gelderland een besluit over het plan en de maatregelen, naar verwachting eind 2021. Daarna kunnen de terrreineigenaren starten met de uitvoering, dat gebeurt overigens niet overal tegelijk.

Bij het project recreatiezonering zijn de volgende organisaties betrokken:

Veluwealliantie, Geldersch Landschap & Kasteelen, Natuurmonumenten, Staatsbosbeheer, Visit Veluwe,Defensie/Rijksvastgoedbedrijf, Kroondomein, Nationaal Park Hoge Veluwe, diverse landgoederen.

Gemeenten Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Putten, Barneveld, Arnhem, Barneveld, Ede, Renkum, Wageningen, Apeldoorn, Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek, Brummen, Rheden en Rozendaal.

Daarnaast spreken we met particuliere eigenaren van kleinere terreinen en zoeken we samenwerking met belangenorganisaties (gebruikerskoepels) van verschillende recreanten en ondernemers.

 

Copyright VisitVeluwe ism Jurjen Drenth

 

 

Cookie-instellingen