Guitart; Come together sessies voor bewoners en muzikanten

13-07-2020
4524 keer bekeken 0 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Guitart verzorgt gedurende de Corona periode (en daarna) de Come Together sessies om bewoners in (zorg)instellingen en senoirencomplexen en muzikanten samen te brengen.

Gedurende de Corona maatregelen hebben veel mensen in instellingen fors minder mogelijkheden om deel te nemen aan sociale activiteiten. In veel gevallen is ook het bezoek van familie en vrienden flink teruggelopen. Daarnaast zijn veel muzikanten minder actief dan normaal: optredens en repetities zijn in grote schaal afgezegd, optreden mag (nog) niet zoals ze gewend zijn. 

Om beiden een steuntje in de rug te bieden zijn er de Come Together sessies: door podiumkunst tot onder het raam of balkon van de bewoner te brengen, bieden we vermaak, een glimlach en troost aan de bewoners. En een stukje inkomen voor de artiest en actieve organisatie.

We zijn dit project begonnen na een hulp-vraag van Apeldoorn-Pakt-Aan voor een bewoonster van seniorenflat Hof van Orden. Het eerste optreden werd daar heel goed ontvangen, de bewoners vonden het geweldig en werden we gevraagd om voor de naastgelegen flat ook een optreden te verzorgen. Vrijwillig hebben we de apparatuur, artiesten en het geluid geregeld en we op social media zien we dat er meer artiesten losse optredens doen. Wat ons concept onderscheidvan anderen is dat we muziek bieden voor elke bewoner, dit betekend dat we soms 2 en soms 4 keer per locatie een optreden verzorgen, niemand word overgelagen. We zouden het concept ook verder willen trekken, dat we naast artiesten ook beeldend kunstenaars en fotografen hun werk willen laten exposeren.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen