De Grote @Robert's Show

16-07-2020
4284 keer bekeken 0 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

In het weekend van 10, 11 en 12 juli was jongerenontmoetingsplek @Robert’s omgebouwd tot een echt livestudio. Van hieruit zonden ze een marathonuitzending van 48 uur uit om mensen te verbinden en geld op te halen voor Stichting Het vergeten Kind.

Als @Robert’s zijn we 48 uur live op YouTube gaan tegen eenzaamheid vanuit het pand aan de Beekstraat. Rekening houdend met alle RIVM-maatregelen, willen we in de tijd die we zouden hebben ons als @Robert’s een weekend inzetten voor de maatschappelijk verbinding. We willen creatieve acties ondernemen die gericht zijn op eenzaamheid van verschillende doelgroepen in Gelderland. Daarnaast hebben we geld opgehaald voor Stichting Het Vergeten Kind.

 

Jaarlijks organiseren we voor de tieners een @Robert’s-weekend waarin we met de tieners een weekend lang een spelvorm doen, zoals het bekende tv-programma ‘Wie is de Mol’. Het weekend zorgt voor verbinding in de groep. Door de coronamaatregelen is het niet mogelijk met een grote groep een weekend weg te gaan. Daarom hebben we met elkaar nagedacht om het weekend een andere vorm te geven, zodat we thuis kunnen blijven en toch alle @Robert’s-elementen kunnen uitvoeren.

 

@Robert’s is een ontmoetingsplek voor tieners op het voortgezet onderwijs in de leeftijd van 12 tot en met 16 jaar. Elke dinsdag-, woensdag- en vrijdagmiddag ontmoeten de tieners elkaar aan de Beekstraat 8 in Elburg. We spelen een spelletje, drinken thee, koffie of een glaasje ranja. Het tijd hebben voor elkaar en elkaar ontmoeten is voor ons belangrijk. Vanuit dit contact willen we tieners in contact brengen met andere doelgroepen in de maatschappij en bedrijven. We willen dat tieners zich inzetten in de maatschappij. Op deze manier vormen we een kweekvijver voor vrijwilligers. Als non-profitorganisatie kennen we geen winstoogmerk.

 

De coronamaatregelen hebben een isolerend karakter. Ze zorgen voor eenzaamheid in veel lagen van de maatschappij. Ondanks dat we ons bij elkaar betrokken voelen, zijn er toch veel kinderen, tieners, jongeren, volwassen en ouderen die zich eenzaam voelen. Vanuit de gedachte om vooral in deze tijd tieners met andere doelgroepen te verbinden, willen we een grootschalige actie opzetten ter wille van de sociale verbinding in Gelderland.

 

Wat we het hele weekend hebben gedaan, is te veel om allemaal op te noemen. Het weekend stond bol van mooie activiteiten. Om toch een paar te noemen: we hebben bingo gespeeld aan de Baron van Lyndenstraat en bij de zorgwoningen van Jeanne d'Arc voor de deur. De senioren uit Elburg en ´t Harde die in de woningen wonen, verdienen aandacht en verbinding met de tieners. Zo kregen ze een lekker stukje appelcake, uitgedeeld door de tieners. Het liveverslag kwam van onze razende reporters Jennifer en Rozemarie. Maar we hebben ook samen met Annemarie Pronk, de winnares van Heel Holland Bakt 2016, gebakken in de live-uitzending. Een aantal mensen bakten thuis mee en de baksels hebben we gebracht naar verzorgingstehuis De Voord.

Afbeeldingen

Weet je wel

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen