Webinars autisme zorgen voor herkenning, verbinding en aandacht voor autisme in al zijn facetten!

16-07-2020
4210 keer bekeken 1 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Op vier woensdagen in juni en juli hebben we een Webinar Autisme aangeboden. Door middel van deze Webinars wilden we voorlichting geven over autisme, inspireren, verbinden en praktische tips en handvatten meegeven waaraan we in deze tijd van Corona en ook zeker daarna, herkenning en steun kunnen ervaren!

Graag wilden we met deze Webinars mensen met autisme, hun ouders/naasten, vrijwilligers, professionals en andere geïnteresseerden uit de provincie Gelderland bereiken.

De Webinars zijn georganiseerd door een projectgroep van mensen met autisme en ouders van kinderen met autisme (betrokken bij autismecafé Klein Berlijn, Wende autismecafé, Cafétisme en Inkluzie in Apeldoorn) beroepskrachten van MEE Veluwe en de Zonnehoek in Apeldoorn, onder regie van het Samenwerkingsverband Autisme Gelderland (SAG), regio Apeldoorn.

De volgende sprekers en thema’s zijn aan bod geweest:

o   Maartje de Vries (www.perspectiviacoaching.nl), ‘Stress en overprikkeling bij mensen met autisme’.

o   Rianne Jansen (www.domein-elisa.nl) , ‘Balans in denken, voelen en doen bij mensen met autisme’.

o   Judith Visser (www.judithvisser.nl), ‘Je eigen weg vinden en trouw blijven aan jezelf’.

o   Martine Delfos (www.mdelfos.nl), ‘Autisme, vriendschap en Corona, hoe werkt dat’?

De vier Webinars zijn door 829 bezoekers gevolgd en zijn naderhand door 598 mensen teruggekeken  (06-07-2020). Informatie naar aanleiding van de Webinars is terug te vinden op de website van het SAG (www.autismegelderland.nl), denk aan vraag & antwoord, PowerPoint, overzicht Jamboard. De samenwerking tussen vrijwilligers en beroepskrachten binnen de projectgroep is als zeer positief en gelijkwaardig ervaren. We hebben met elkaar en alle andere betrokkenen autisme in al zijn facetten onder de aandacht kunnen brengen, gezorgd voor herkenning en verbinding!

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

1  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
CafeTisme 16-07-20 om 16:46

Het samenwerken in corona tijd dmv het realiseren van deze webinars was vanuit het CafeTisme zeer waardevol. Op deze manier konden wij onze bezoekers die niet live naar onze thema avonden konden komen, toch iets bieden. Daarnaast de verbinding tussen de diverse organisaties hebben wij top gevonden. Daar werken wij in Apeldoorn eo zeer fijn aan mee

Cookie-instellingen