Boerderijpakketten voor de kwetsbare inwoners

21-07-2020
3582 keer bekeken 0 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Stichting Present Barneveld heeft diverse boerderijpakketten met biologische etenswaren en sapjes uitgedeeld aan de kwetsbare inwoners van de gemeente Barneveld.

De afgelopen tijd heeft Stichting Present Barneveld een heel mooi aantal projecten verder kunnen op pakken. Dit hebben we met de hulp van de bijdrage van de Provincie Gelderland kunnen uitvoeren.

Een mooi project waar we veel tijd in hebben geïnvesteerd is het weggeven van de boerderijpakketten met allerlei biologische etenswaren en sapjes aan de kwetsbare burgers. Deze boerderijpakketten hebben we lokaal afgenomen bij een zorgboerderij, zodat er een win-win situatie was.

Stichting Present Barneveld ondersteunt hulpverlenende instanties met in principe eenmalige projecten bij kwetsbare inwoners van de gemeente. Dit kunnen praktische maar ook sociale projecten zijn. Een aantal voorbeelden zijn tuinieren, schilderen, wandelen, boodschappen halen, pannenkoeken bakken. De ontmoeting staat hierbij altijd centraal, waarbij vrijwilligers ingezet worden om de projecten uit te voeren. Stichting Present Barneveld koppelt de vrijwilligers aan de hulpvraag.

In deze periode, waar veel mensen zich eenzaam voelen, hebben we een inzamelingsactie gehouden. Met dit geld hebben we, zoals hierboven genoemd, boerderij pakketten aangeschaft. In samenwerking met de plaatselijke hulpverleners hebben we de gezinnen in beeld gebracht die wat extra aandacht en een pakket kunnen gebruiken. Ook hadden we nog een voorraad speelgoed liggen, zodat we de kinderen uit deze gezinnen ook blij konden maken met wat speelgoed.

We kregen hele dankbare en soms emotionele reacties terug. De mensen waren heel blij met de pakketten en het speelgoed dat ze hebben ontvangen. Wat is het dan ook mooi om zo’n dankbaar project op te zetten en te mogen begeleiden.

We zijn dan ook allemaal heel dankbaar dat de Provincie Gelderland hieraan heeft bijgedragen.

Afbeeldingen

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen