Verbinden VAN vrijwilligers en verbinden MET behulp van vrijwilligers in Coronatijd!

24-07-2020
3426 keer bekeken 0 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

De afgelopen maanden heeft EventMakers allerlei activiteiten ondernomen om sociale verbinding te stimuleren. Enerzijds door onze grote achterban van vrijwilligers onderling te verbinden en hen van alles te bieden. Anderzijds door deze vrijwilligers in te zetten voor maatschappelijke doelen.

EventMakers is een platform van vrijwilligers die ingezet worden tijdens grote sportevenementen. We zijn gevestigd op Sportcentrum Papendal. Op dit moment staan er ongeveer 12.000 ‘EventMakers’ in ons systeem. Voorafgaand en tijdens de evenementen zorgen de projectmanagers van EventMakers voor de werving, planning en coördinatie van vrijwilligers. De afgelopen maanden hebben wij toegewerkt naar prachtige evenementen als de Dutch Grand Prix, de Invictus Games en La Vuelta Holanda. Helaas liep alles anders...

Ook zonder de mogelijkheid om bij elkaar te komen tijdens de evenementen hebben we nagedacht over hoe we kunnen bijdragen aan sociale verbinding. Aan de ene kant voelen we behoefte om onze vrijwilligers-database in te zetten om Nederlanders te helpen die het moeilijk hebben. Daarnaast willen we ook de sociale binding versterken binnen onze EventMakers community.

In het hieronder toegevoegde moodbord zijn allerlei initiatieven te vinden die EventMakers de laatste maanden heeft ondernomen. Zo hielpen we de ouderenbond KBO-PCOB en het Zilveren Kruis en maakten we ouderen blij met kaartjes en bloemen. Voor onze eigen vrijwilligers organiseerden we allerlei digitale en telefonische contactmomenten. Tevens ontwikkelden we een super interessante home study en we stimuleerden onze achterban om deel te nemen.

Ondanks de lastige en vreemde tijd kijken we met EventMakers trots terug op de afgelopen maanden. We houden dit soort initiatieven zeker in stand en we blijven positief over de toekomst!  

Afbeeldingen

Toegevoegde bestanden

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen