Meer aandacht voor kunst en cultuur en een sportief voor ouderen in de gemeente Buren!

05-08-2020
2435 keer bekeken 0 reacties

Logo #zorgvoorelkaar

COVID-19 (het coronavirus) zet onze samenleving onder grote druk. Wij roepen iedereen op om vooral voor elkaar te zorgen. Samen kunnen we dit! 

Hoe maak je het thuiswerken of thuisonderwijs aan je kinderen leuker? Hoe breng je mensen met elkaar in contact, ondanks alle maatregelen? Hoe koppel je mensen met tijd aan mensen met een hulpvraag? Op deze pagina verzamelen we tips en goede voorbeelden.

Deel jouw initiatief

Wil je jouw initiatief hier delen? Klik dan op ‘Bijdrage toevoegen’. Je moet je hiervoor registeren. Je wordt dan ook op de hoogte gehouden van reacties op je bijdrage en kan je afbeeldingen en documenten toevoegen. Bedankt voor je bijdrage!

Een sportieve activiteit om symbolisch het startsein te geven voor meer aandacht voor kunst & cultuur op basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Buren. Daarnaast aandacht voor ouderen die door ziekte en/of ouderdom beperkt worden in hun mogelijkheden en hierdoor weinig bewegen!

Donderdag 4 juni 2020 hebben cultuurcoach Karlijn en buurtsportcoach Joris hardlopend en fietsend een route van ruim 50 kilometer langs basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Buren afgelegd.

De sportieve activiteit is georganiseerd om symbolisch het startsein te geven voor meer aandacht voor kunst & cultuur op basisscholen en kinderopvangorganisaties in de gemeente Buren. Iedere vestiging kreeg voorafgaand aan de tocht een eigen puzzelstuk dat naar eigen wens (door kinderen) versierd kon worden. Karlijn en Joris hebben op 4 juni alle puzzelstukken (hardlopend en fietsend) opgehaald en op het gemeentehuis met een delegatie van betrokken organisaties de puzzels in elkaar gelegd. De puzzels zijn gefinancierd met een bijdrage uit subsidie “COVID-19 Sociale initiatieven”. Deze sportieve en culturele activiteit sloot perfect aan op het doel van de subsidie, namelijk; ‘zorgen voor sociale verbinding in de periode dat de COVID-19 maatregelen gelden’.

Op donderdag 4 juni 2020 was het ook ‘Nationale Opa en Oma dag’. Daarom wilden we ook graag iets doen voor ouderen in de gemeente Buren. En dan juist voor de ouderen die bijvoorbeeld door ziekte en/of ouderdom beperkt worden in hun mogelijkheden.

In overleg met Zorgcentra De Betuwe kozen we ervoor om financiële middelen in te zamelen, waarmee de organisatie een virtuele Silverfit fiets aan kan schaffen voor de dagbesteding van kwetsbare ouderen (opa’s en oma’s)! Ouderen die niet zelfstandig buiten kunnen fietsen, kunnen met de Silverfit fiets virtuele tochten maken en zo bijvoorbeeld in hun eigen woonplaats fietsen.
De fietsroutes op het scherm zorgen voor herkenning, afleiding en gespreksstof, waardoor ouderen langer fietsen en op een ontspannen manier hun conditie verbeteren. De fiets vergroot het plezier in bewegen en draagt bij aan het welzijn/kwaliteit van leven van senioren in zorgcentra. Op 4 juni 2020 is door sponsoring en donaties (inwoners en bedrijven) een bedrag van € 645,- verzameld.

Aanschaf van een virtuele Silverfit fiets is kostbaar. De verzamelde € 645,- is aangevuld met een bijdrage uit subsidie “COVID-19 Sociale initiatieven” en een bijdrage uit het ‘Leefbaarheidsbudget’ van de gemeente Buren. Deze bundeling van geldstromen heeft ervoor gezorgd dat op donderdag 30 juli 2020 een virtuele Silverfit fiets overhandigd kon worden aan de bewoners van zorgcentrum Oranjehof in Buren (vestiging Zorgcentra de Betuwe). Wat een feest en wat een mooi sociaal en verbindend initiatief in de gemeente Buren.
Klik op de volgende link voor een compilatiefilmpje van deze uitreiking; https://www.youtube.com/watch?v=0HKUJfGUhj4

Onze dank gaat uit naar Provincie Gelderland voor beschikbaar stellen van budget vanuit subsidie “COVID-19 Sociale initiatieven” en de gemeente Buren voor toekenning van een bijdrage uit het ‘Leefbaarheidsbudget’, SUPER!!!

Met vriendelijke groet,
Joris Maier (coördinator buurtsportcoaches en cultuurcoach gemeente Buren)

Afbeeldingen

Uitreiking virtuele Silverfit fiets Oranjehof gemeente Buren

Reageren

Twitter

0  reacties

Velden met een * zijn verplicht.

We gebruiken CAPTCHA als controlemiddel om spam tegen te houden. Vink de checkbox aan om door te gaan. Mogelijk wordt er gevraagd om bepaalde afbeeldingen te selecteren.

Een momentje...
Cookie-instellingen